Tähelepanu! Alates 01.08.2024 tehtavatele vaimse tervise teenuste broneeringutele uued hinnad!
Tagasi
Tervis

Naiste füsioterapeut ja günekoloog – naiste tervise heaks

Naiste füsioterapeut ja günekoloog – naiste tervise heaks VIV Living Tervisemajas töötavad oma ala spetsialistid ning oleme veendunud selles, et terve naine on õnnelik naine. Soovime, et kõik meie kliendid tunneksid end meie juures hästi ning mis kõige tähtsam, et nad saaksid kõik vajalikud teenused usaldusväärselt ühest kohast. Kes on günekoloog ja millega ta tegeleb? […]

08/03/2023

Naiste füsioterapeut ja günekoloog – naiste tervise heaks

VIV Living Tervisemajas töötavad oma ala spetsialistid ning oleme veendunud selles, et terve naine on õnnelik naine. Soovime, et kõik meie kliendid tunneksid end meie juures hästi ning mis kõige tähtsam, et nad saaksid kõik vajalikud teenused usaldusväärselt ühest kohast.

Kes on günekoloog ja millega ta tegeleb?

Günekoloog on naistearst, kes tegeleb kõikide naise tervist puudutavate probleemidega. VIV Living Tervisemaja naistearsti juurde on oodatud kõik naised erinevatest vanusegruppidest.

Esimest korda tasub günekoloogi vastuvõtule minna aga juba siis, kui suguelu pole veel alustatud. Nii saab naistearst anda noorele nõu erinevate rasestumisvastaste vahendite kohta, vältimaks soovimatut rasedust ning erinevaid suguhaiguseid.

Edaspidi peaks iga naine külastama günekoloogi kord aastas ning tegema vajaliku PAP-testi iga kahe aasta tagant, juhul kui naistearst pole soovitanud teisiti.

Emakakaelavähi peamiseks tekitajaks on papilloomiviiruse kõrge riskiga viirusetüved, mis levivad peamiselt sugulisel teel. Antud testi abil saab võimalikud rakumuutused ja vähieelsed seisundid avastada võimalikult varakult, mis omakorda tähendab seda, et haigus on sel juhul veel ravitav.

Testi tegemine võib olla küll pisut ebamugav, ent tegemist on valutu protseduuriga. See sarnaneb günekoloogilisele läbivaatusele ning protseduuri käigus võetakse väikese harjakese abil proovimaterjal emakakaela limaskesta pinnalt ja emakakaelakanalist ning seejärel saadetakse proovimaterjal laborisse uurimiseks. 

Lisaks eelpool nimetatud testile on meie juures võimalik teostada ka erinevaid suguhaiguste teste, haiguste võimalikult varajaseks avastamiseks.

Samuti teostab meie günekoloog spiraali paigaldamist. Iga visiidi osa on ultraheliuuring.

Erinevad naistele mõeldud teenused VIV Living Tervisemajas

Lisaks günekoloogi vastuvõtule, pakume ka teisi just naistele suunatud teenuseid:


Naiste füsioterapeut

Meie ridadesse kuulub ka naistefüsioterapeut, kes ootab oma konsultatsioonile kõiki naisi, kellel on mure kõhu- ja vaagnapiirkonnaga. Füsioterapeut tegeleb kõhu- ja vaagnapõhja lihaste häirete tuvastamisega, kasutades selleks manuaalseid võtteid või erinevaid füüsilisi harjutusi.

Lisaks pakume me võimalust värsketele emadele sünnitusjärgset füsioterapeutilist nõustamist. See on mõeldud naistele, kellel on sünnitusest möödunud vähemalt 8- 12 nädalat. Vastuvõtu eesmärgiks on anda tagasisidet keha sünnitusest taastumise kohta. Klient saab visiidil erinevaid nõuandeid, et millele igapäevaselt oma keha juures tähelepanu pöörata ning kuidas toimida, kui on tekkinud erinevad tervisemured. Kui terapeut märkab, et klient vajab füsioteraapilist abi, koostab ta spetsiaalse ja pikemaajalise raviplaani.

Rasedusaegne kinesioteipimine

Kinesioteipimise eesmärgiks on parandada ja soodustada liigeste ja lihaste füsioloogilist liikumist. Seetõttu on see eriti hea leevendus ka raseduse ajal, sest teip ei sisalda kõhubeebi jaoks ohtlike aineid ega ühendeid.  Kinesioteip on suurepärane abimees rasedusaegsete vaevuste leevendamiseks, milleks on näiteks seljavalu, peavalud, häbemeluu valud, tursed ja kasvava beebikõhu raskusest tulenev pinge alakõhus.

Viljatusravi õe vastuvõtt

Viljatusravi õe vastuvõtule on oodatud kõik naised ja ka paarid, kes soovivad omale pere luua, kuid kahjuks pole see siiani õnnestunud. Meie spetsialist annab nõu nii viljakusega seotud küsimustes kui ka kehavälise viljastamise ja munarakkude külmutamise võimaluste kohta.

VIV Living Tervisemaja on armas ja hubane erakliinik, kus nii naised kui ka paarid saavad professionaalset abi ja nõustamist. Oleme seda meelt, et terves kehas on terve vaim ning keegi meist ei tohiks valu kannatada või ilma jääda vajalikust arstiabist.

Kui teil tekib lisaküsimusi, siis võtke meiega julgelt ühendust ning leiame teile sobiva teenuse ja anname kõik endast oleneva, et saaksite nõu ja abi võimalikult kiiresti.

Kohtumiseni VIV Living Tervisemajas!

Loe ka muid uudiseid